Újpesti Felhőn SZállók Program – Segítség! Iskola! – Avagy útikalauz szülőknek

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Újpesti Felhőn SZállók Program – Segítség! Iskola! – Avagy útikalauz szülőknek

2023. május 15. @ 18:00 - 19:30

Az önkormányzat Ifjúsági és drogstratégiai program megvalósítása keretében folytatódik az Újpesti Felhőn Szállók (ÚFSZ) rendezvénysorozata. Az önkormányzat keresi a válaszokat a napjainkban elsősorban a fiatalokat foglalkoztató mentális és lelki problémákra.
Az ÚFSZ program alappillérei a Szülői Akadémia, a középiskolások részére szervezett prevenciós csoportfoglalkozások, a szakemberek bevonásával tartott rendhagyó osztályfőnöki órák, kortársképzés és önkormányzati rendezvényeken mentálhigiénés sátor kitelepülései.
A Szülői Akadémia a szülő-gyermek kapcsolat erősítésére, a problémák felismerésére és kezelésére keres megoldást a közösségi élmény erejével. A mindennapi problémák mellett próbálunk kulturális élményt adó színházi előadásokkal segítséget nyújtani.
A nagy sikerű márciusi Üvegfal előadás után, május 15-én hétfőn egy könnyed, szórakoztató, humorral tarkított, ám mégis komoly mondanivalóval bíró előadással várjuk a szülőket. A ’Segítség! Iskola! – Avagy túlélőkalauz szülőknek’ című színházi előadáson két gyakorló, humanista beállítottságú apa megmutatja a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy szülő kerülhet.
A több mint tíz szerepet alakító Simon Kornél és az önmagát nyújtó Lukács Miklós egyfelvonásos, életvidám előadásában mindenki magára – vagy szülőtársaira – ismerhet. Aki pedig nem, az is. Kötelező előadás minden érintett apának és anyának, továbbá mindazoknak, akik túl vannak ezeken az örömteli keserveken – vagyis jóformán mindenkinek.
Az előadás után szakemberek, pszichológusok bevonásával pódiumbeszélgetés segít választ találni az iskolakezdéssel, iskolai élettel kapcsolatos kérdésekre.
Korhatár:
15 év
Időtartam:
80 perc
FONTOS: A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linkre kattintva tehetnek meg: https://uprendezvenyter.hu/szuloi-akademia/
Felhívjuk figyelmüket, hogy a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!
A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

Részletek

Dátum:
2023. május 15.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://uprendezvenyter.hu/szuloi-akademia/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép