UPódium – A magyar kultúra napja Juhász Annával! Vendégek: Háy János, Kollár Klemencz László.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

UPódium – A magyar kultúra napja Juhász Annával! Vendégek: Háy János, Kollár Klemencz László.

január 22. @ 19:00 - 20:30

2024. január 22-én folytatódik a sikertörténet, a magyar kultúra napja keretében látható legközelebb az UPódium immár nyolcadik estje. Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, akik minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők.

Január 22-én egy hamisítatlan zenés, irodalmi estre kerül sor, amely során beszélgetésben és előadásban megidéződik a szereplőinket összekapcsoló gyermekkori emlékek, a felnövés hangjai, történtei, a természethez és az emberi kapcsolatokhoz fűződő alkotói viszony, a kötetekben és dalokban megjelenő, sokrétegű generációs kötődésrendszer: a valóságunk, a képzelet és a tapasztalás. A zenés esten a két vendéghez kapcsolódva Juhász Anna irodalmár személyes aspektusból lép be harmadik szereplőként az estbe csak az UPódium programján.

Háy János József Attila-díjas író, költő, képzőművész. 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Versekkel jelentkezett a nyolcvanas évek első felében. Első kötete (Gyalog megyek hozzád a sétáló uton) ’89-ben jelent meg. Azóta húsz könyve jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regény és drámát. Számtalan rajza és festménye is megjelent. Maga illusztrálja könyveit, illetve készíti a könyvek borítóit. Prózaíróként a Dzsigerdilen c. török korban játszódó regénye hozta meg a szakmai és olvasói elismerést. Az utóbbi években mint drámaíró aratott sikert. A Gézagyerek és a Herner Ferike faterja c. darabját számtalan nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.Budapesten él, jelenleg szabad foglalkozású író.
Kollár-Klemencz László zenész, író életét meghatározza a természethez fűződő viszonya. Élettere az erdő. A folyó című legújabb lemezét, ahogy korábbi albumait és köteteit – a Miért távolodnak a dolgok? A műanyag kerti székek élete – egyaránt a természet mélysége inspirálta. A 2022-ben megjelent Öreg Banda című, első regényében bő kétszáz év történelmi eseményeinek tükrében saját családtörténetét ismerhetjük meg. A személyes történetekből szőtt kötetet szinte hallható dallamok, megrendítő érzelmek, tradíciók és sokszor ünnepi legendák is áthatják.

A színpadon:
Háy János József Attila-díjas író
Kollár-Klemencz László zenész, író
Juhász Anna irodalmár

Megközelítés: az esemény az Újpesti Piac épületében található UP Rendezvénytér 2. emeletén kerül megrendezésre, mely lifttel a főbejáratból közvetlenül megközelíthető!

UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül adhat le:
https://uprendezvenyter.hu/upodium-a-magyar-kultura-napja-juhasz-annaval/

/Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/
A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

Részletek

Dátum:
január 22.
Időpont:
19:00 - 20:30
https://uprendezvenyter.hu/upodium-a-magyar-kultura-napja-juhasz-annaval/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép