Világjáró sorozat Németh Györggyel – Törökország káprázatos látnivalói

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Világjáró sorozat Németh Györggyel – Törökország káprázatos látnivalói

2022. április 25. @ 18:00 - 19:30

Németh György filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolója áprilisban Törökországgal folytatódik!
Törökország érintetlen tisztaságú tájaival és az ókori történelem több évezredes emlékeivel rengeteg meglepetést tartogat az odalátogatóknak. A legendák, a mesék, a hagyományok és a káprázatos természeti adottságok egyedülálló bájjal keverednek itt a modern élettel. Az egy órás filmben először a Rodostóban lévő Rákóczi házat keressük fel, majd a Dardanellákon átkelve meglátogatjuk Trója romjait, melynek legendája még ma is eleven tűzzel ragyog. Az Égei-tenger partján egy 300 méter magas domb fölé tornyosul a nagy Hellenisztikus város, Pergamon, amely Krisztus előtt a II. században Kis Ázsia fővárosának számított. Nem messze tőle található az egyedülálló régészeti lelőhely, Ephesos. Törökország egyik legszebb völgyében már messziről kitűnik a hófehér vízesés-komplexum, Pamukkale. A 3756 méter magas kaptatókkal tűzdelt Toros-hegység hágóin átvágva jutunk el a Török Riviéra legélhetőbb városába, Antalyába. Majd az Anatóliai Fennsíkot átszelve haladunk tovább Konyába, a kerengő dervisek 1231-ben alapított otthonába. Az utazás fénypontjának számító – holdbéli tájra emlékeztető – húszezer piramis földjének nevezett Kappadokia látványa lenyűgöz minden ide utazót. A nyolcvan év alatt 3 milliós fővárossá nőtt Ankara ma is létező sikátorai emlékeztetnek az egykoron szegény és poros településre. A film végül bemutatja a mai Isztambul nyüzsgő, modern és kozmopolita városát, csakúgy, mint a Bizánci és az Oszmán Birodalom idejéből származó kihagyhatatlan történelmi látnivalókat: Nagy Bazár, Kék mecset, Aja Szofia, Topkapi palota, Dolmabahce palota, Új mecset s.t.b. Befejezésül pedig végighajózunk az Európát Ázsiától elválasztó Boszporusz szoroson, melynek mindkét partját méregdrága villák és vonzó történelmi építmények szegélyezik.
A filmet a már megszokott rövid zenés bevezető előzi meg.
Tartsanak velünk az izgalmas utazásra!
Jegyvásárlás: 1.200 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében:
keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig!
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS: https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-torokorszag-kaprazatos-latnivaloi-132584

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép