Világjáró sorozat Németh Györggyel – Marokkó, a legnyugatibb kelet!

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Világjáró sorozat Németh Györggyel – Marokkó, a legnyugatibb kelet!

2023. szeptember 25. @ 18:00 - 19:30

Marokkó egy leírhatatlanul sokszínű ország. Találunk itt gyönyörű tengerpartokat, mediterrán tájakat, középkori történelmi városokat – sikátoros óvárosokkal, vadregényes ősi berber falvakat kasbákkal, hatalmas aranyló sivatagi homokdűnéket és fényűző palotákat. Marrakesh Marokkó névadó városa egész Afrikában a második helyen áll a turistaérkezések számát tekintve. Sokféle jelzővel illették az idők folyamán: a városok városa, a Dél gyöngyszeme, a vörös város stb. A Magas-Atlasz 4000 méter feletti csúcsainak közelében fekvő Marrakesh medinája egészen egyedülálló, területen 129 mecset található, 12 km hosszú fal veszi körül, a sikátorok világában még mindig 250.000 ember él.  Látogatást teszünk az óceánparti El Jadida hatalmas falakkal körülvett óvárosában. A várost az 1500-as évek elején a portugálok alapították, Mazagan néven az egyik legfontosabb támaszpontjuk volt az India felé vezető tengeri úton. Utunk következő állomása Casablancába, Ingrid Bergman és Humphrey Bogart városa. A városnézés fő attrakciója a II. Hasszán mecsetben való látogatás, mely a mekkai és a medinai után a harmadik legnagyobb muszlim imahely a világon, majd tovább utazunk Marokkó fővárosába Rabatba. Marokkó mind a 4 királyvárosa (Rabat, Meknes, Fez, Marrakesh) része az UNESCO világörökségnek. Közülük a jelenlegi királyi székhely, Rabat a legfiatalabb, számtalan szép, modern épület található a városban. Nagy élmény az óvárosban az óceán felett épült Oudaias kasba bejárása (pompás várkapu, ősi sikátorok, fehér-kékre meszelt lakóházak, andalúz kert, panoráma az óceánra a falakról stb). Továbbutazás Meknesbe, mely egyetlen uralkodó, a hírhedt Moulay Ismail alatt volt királyi székhely. A meknesi program után Marokkó legfontosabb római korból fennmaradt romvárosába, Volubilisbe utazunk. Fez a legrégebbi és a legjelentősebb királyváros, az ország szellemi és vallási központja, itt található az iszlám világ legrégebbi felsőoktatási intézménye. A hatalmas területen elterülő óváros egészen egyedülálló, egészen egzotikus, nincs nála nagyobb középkori óváros az arab világban. Déli irányba indulunk tovább az Atlasz hegység felé. Az első megállónk Ifrane, a marokkóiak 1660 méter magasan fekvő üdülővárosa a Középső-Atlasz hegységben. A hely különlegességét az adja, hogy Ifrane jobban emlékeztet egy európai városra, mint egy marokkóira. Ennek oka, hogy a várost még a francia gyarmatosítók alapították a 20. század első felében. Később a Magas-Atlasz lábai mentén, szép tájakon keresztül haladva egy igazi folklór műsorral búcsúzunk a legnyugatibb kelet országától.

A filmet alkalomhoz illő gitárzene és rövid bevezető előzi meg. Tartsanak velünk szeptember utolsó hétfőjén egy igazi nyárutó utazásra!

 

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében:
keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig, vagy online, a jegy.hu felületén.
Kérjük, jegyüket előre vásárolják meg online, vagy jegypénztárunkban személyesen, mert az esemény napján a kezdés előtt már csak korlátozott számban tudunk jegyeket eladni!
/Az előadás időtartama kb. 1,5 óra, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

Részletek

Dátum:
2023. szeptember 25.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-marokko-a-legnyugatibb-kelet-150500

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép