MEGTELT! Világjáró sorozat Németh Györggyel – Laosz, az égből alászállott birodalom

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MEGTELT! Világjáró sorozat Németh Györggyel – Laosz, az égből alászállott birodalom

március 25. @ 18:00 - 19:30

Indokínai körutazásunk második országa Laosz. A laosziak legendája szerint őseik az égből szálltak alá, hogy megalapítsák az országot. Laosz a világ egyik utolsó csendes szeglete. A ritkán lakott, gyönyörű erdőkkel borított országot, tengerpart híján elkerülik a tömegek. Így a zaklatott világunkból érkezőknek különleges tapasztalat, a békés, buddhista életmód hétköznapjait látni. A laosziak, az ország viharos történelmi múltjuk, valamint a ma sem könnyű hétköznapjaik ellenére megőrizték kedvességüket. A páratlan laoszi műemlékek, az egyedülálló templomépítészeti stílus, a Buddha ábrázolások, a Mekong folyó méltóságteljes hömpölygésének látványa és a rengeteg szerzetes ejti gondolkodóba a vándort, mennyi szépség és milyen mostoha történelem jutott ennek a kicsi indokínai országnak. Hanoiból repülővel érkezünk Laosz fővárosába Vientiane-ba. Főbb látnivalók a hatalmas Királyi Sztúpa, a Diadalív, a Wat Pha Keo, a Wat Si Saket templomok. Gyorsvonattal utazunk tovább Luang Prabanba. A mesésen szép város több száz éves templomainak megtekintése után a királyi palotához jutunk. Hajókirándulást teszünk a Mekongon a Pak Ou barlanghoz. A helyiek szent helyén, a barlang belsejében több ezer Buddha szobor látható. Vientiane-től 35 kilométerre található a kissé bizarr, de mégis különleges vonzerejű Buddha Park, amely több mint 200 többnyire ijesztő szobrot tartalmaz. A különös élmények hatása alatt utazunk tovább az éles trópusi hegyek lábánál fekvő páratlan szépségű Van Vieng megtekintésére. Innen Északi irányban haladunk Laosz különleges tája, a Köcsög síkság felé. A térség varázslatos vonzereje egyszerre természeti szépség és az itt rejtőző háborús aknák miatt fájdalmas történelmi sebhely. Észak Laosz felé vesszük utunkat. Északon sűrű dzsungelek, változatos természet, nagy hegyek és ezernyi völgy teszi színessé a tájat. Rengeteg a folyó, a vízesés és nagyon gazdag az élővilág. Nong Khiaw, hegyekkel körülvett kis falu. Itt él Laosz egyik legősibb népessége az önfenntartó életmódot folytató khmu. Tovább haladunk Laosz egyik legcsodálatosabb látványossága a Smaragd, vízesés felé. A 80 méter magasból lezúduló víz lassan folyik át a mészkősziklákon, miközben a sziklák anyagából a víz színét gyönyörű türkizkékre változtatja. Utunk utolsó élménye az elbűvölő khmer néptáncosok ősi folklór műsora. A klasszikus repertoárnak karakterei a nő, a férfi és az óriás. Mindegyiknek megvannak a maga színei, jelmezei, sminkjei és maszkjai. A táncot stilizált mozdulatok és a gesztusok jellemzik. A társadalmi életük eseményeit táncolják el, melyet a Mahori zenekar kísér több húros hangszerrel és fuvolával.
Tartsanak velünk a különleges utazásra, ahol a filmbemutató alkalomhoz illő gitárzenével kezdődik!

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében: keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig, vagy online, a jegy.hu felületén.

Kérjük, jegyüket előre vásárolják meg online, vagy jegypénztárunkban személyesen, mert az esemény napján a kezdés előtt már csak korlátozott számban tudunk jegyeket eladni!

/Az előadás időtartama kb. 1,5 óra, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

Részletek

Dátum:
március 25.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-155507

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép