VILÁGJÁRÓ SOROZAT Németh Györggyel – Jordánia-Jeruzsálem

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VILÁGJÁRÓ SOROZAT Németh Györggyel – Jordánia-Jeruzsálem

2021. november 29. @ 18:00 - 19:15

Az egy órás film első állomása Jordánia modern fővárosa Amman, melynek történelmi óváros része hamisítatlan keleti hangulatot áraszt. A köves kopár dombos hegyvidék mentén található Jerash, a világ legépebben megmaradt római kori romvárosa. Innen 20 km-re van Jordánia legszentebb helye a Nebo-hegy. Az Ószövetségből vett idézet szerint Isten e helyről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét. A magasba szökkenő fekete sziklacsúcsok között húzódik meg az útikönyvek címlapjáról jól ismert város Petra képe, melyet egy észak arab törzs a Nabateusok alapítottak, Krisztus előtt 170 körül. Majd a Királyok Útján közelítjük meg a világ legérdekesebb sivatagát, a Vörös sivatagot, melynek hegyeit és bemélyedéseit árnyékok satírozzák sötétebbre, míg kiálló részei magukba fogadják a nap aranyló sugarát. Ezt követően Jordán folyó völgyében haladunk tovább, miközben 420 métert süllyedünk a tengerszint alá, hogy elérjük a Holt tengert.
A film második felében Ciszjordánián keresztül érkezünk meg Jeruzsálembe, amely három világvallás a zsidó, a keresztény és az iszlám találkozópontja. Napjainkban a történelmi örökség nyomasztó teherként nehezedik Jeruzsálemre, ahol mindennaposak a vallási és politikai zavargások. Megrendítő élményt nyújt felkeresni a vallási hagyományként, vagy történelmi tényként ismert események évezredes színhelyeit. Így meglátogatjuk a Dominus Flevit „Az Úr sírt” kápolnát, a Gecsemáné – kertet, a Nemzetek templomát, majd végigsétálunk az Ősi fájdalmak útján a Via Dolorosán, egészen a Szent Sír Bazilikáig. Innen tovább haladunk a Siratófalhoz, amely a zsidók számára a földkerekség legszentebb helye. Befejezésül ellátogatunk a városon belüli városba, Betlehembe ahol az alázat kapuján lépünk be a Születés Templomába.
A filmet egy rövid zenés bevezető előzi meg.
Jegyvásárlás: 1.200 Ft/fő, elérhetőek az UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig!

Részletek

Dátum:
2021. november 29.
Időpont:
18:00 - 19:15
Esemény címkék:
, ,
https://uprendezvenyter.hu/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép