VILÁGJÁRÓ SOROZAT NÉMETH GYÖRGGYEL – Brazília, Riótól az Iguassu vízesésekig

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VILÁGJÁRÓ SOROZAT NÉMETH GYÖRGGYEL – Brazília, Riótól az Iguassu vízesésekig

2022. november 28. @ 18:00 - 19:30

Brazília majdnem százszor akkora, mint Magyarország. Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa. Még belső repülőjáratokkal sem érdemes vállalkozni arra, hogy valaki néhány hét alatt felfedezze. Brazília legkedveltebb úti célja, Rio de Janeiro (jelentése: január folyója) az ellentétek városa, ahol a luxus és a nyomor jól megfér egymás mellett.  A kivételes természeti szépségű  Rio 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázó városa volt. Az egy órás filmben meglátogatjuk Rio legszebb látnivalóit: a hotelekkel körülvett Copacabana-t, a Cukorsüveg-hegyet, a Botafogo-öblöt, az Óvárost, a Corcovado-hegyet, tetején a Megváltó Krisztus-szoborral. Azonban az óvatlan turista gyakran szembesülhet a hétmilliós metropolisz sötét arcával is – a faveláknak nevezett nyomornegyedek látványával – ahol mindennapos a fegyveres erőszak. Brazília regionális középhatalom, melyet feltörekvő gazdasága miatt újonnan iparosodott országnak tekintenek, ahol azonban jelentős a korrupció, a bűnözés és a társadalmi egyenlőtlenség.

Kirándulást teszünk Brazília két legszebb gyarmati korszakból származó kisvárosába Paratiba és a Riot körülvevő hegyek egyikében megbúvó Petropolisba, ahol az utolsó brazil császár, II. Péter nyári palotája volt. A brazíliai utazás fénypontja minden bizonnyal a páratlan szépségű Iguassu-vízesés, amely sokak szerint a világ leglátványosabb vízesésrendszere. A hatást csak fokozza, hogy az Argentínát Brazíliától elválasztó vízesések egy szubtrópusi esőerdő közepén találhatók.

Végül visszarepülünk Rióba, ahol egy fergeteges szamba show műsorral búcsúzunk Dél – Amerika legnagyobb országától. A filmet rövid bevezető és az elmaradhatatlan gitárzene előzi meg.

 

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében: keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig!

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép