MEGTELT! Világjáró sorozat Németh Györggyel – Angkor elsüllyedt világa, Kambodzsa

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MEGTELT! Világjáró sorozat Németh Györggyel – Angkor elsüllyedt világa, Kambodzsa

április 29. @ 18:00 - 19:30

Kedves Érdeklődők!

A program megtelt, ezért a jegyvásárlást lezártuk. Aki lemaradt ne csüggedjen, mert május 6-án ismételjük az előadást!

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-angkor-elsullyedt-vilaga-kambodzsa-161414

Indokínai körutazásunk harmadik országa Kambodzsa. Az egzotikus ország Délkelet-Ázsia szívében, a Sziámi-öböl partján fekszik Thaiföld, Laosz és Vietnám ölelésében. Az időtlen tájak nyugalma, a káprázatos rizsföldek, a megannyi trópusi szigetecske, a hatalmas Mekong folyó, az észak vad hegyvidékei mellett kétség kívül Angkor romvárosa a leglenyűgözőbb látnivaló. Felfedező utunkat Sien Reap-ban kezdjük, ahová repülővel érkezünk. Városi sétánk a Királyi Palotával kezdődik, majd kirándulást teszünk Délkelet Ázsia legnagyobb édesvizű tavához a Tolne Szap-hoz, melynek érdekessége a felszínére települt úszó falvak. Az 3-4 generáció óta itt élők közössége többnyire bevándorló vietnami. Utunk következő állomása az egyedülálló csodájáról ismert Angkor. Angkor az indiai civilizáció öröksége, a brahmanizmus és a buddhizmus vallásos világképe. Szavak sem foghatók ahhoz a csodához, melyet Angkor szépsége jelent. Az itt látható több mint 100 templomóriás a IX-XIII. században épült a hajdani khmer uralkodók tiszteletére. Az angkori civilizáció csodálatos világa nem a tengerben süllyedt el, mint a legendás Atlantisz, hanem a dzsungelek végtelen zöldjében merült alá. Megismerkedünk az ősi királyváros legszebb templomaival, melyek az Angkor Wat, az Angkor Thom, a Bayon, a Baphuon, a Ta Prohm és az Elefántterasz csodálatos mészkő faragásaival. Dél felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a rizs ültetvényekkel szegélyezett kis falvakat és bepillantást nyerünk az ott élők életébe. Kambodzsában az elmúlt évszázad második felében dúló háborúk sok gyereket tettek földönfutóvá. Itt van talán a legtöbb még fel nem robbant taposóakna a világon. Felkeressük a khmer művészet gyöngyszemének nevezett Bantej Samré aprócska templomot, melynek jelentése a szépség fellegvára. Bantej Samré homokkő faragásai a khmer művészet legszebb alkotásai. Útközben megállunk Skuonban a sült pókokról és bogarakról híres kisvárosban. Innen nem messze egy hegy lábánál fekszik Odong, amely 250 éven át volt Kambodzsa fővárosa. A kettévágott hegy tetején négy monumentális királyi sztúpa emelkedik. Utunk utolsó állomása a három folyó találkozásánál épült főváros Phnom Penh. A francia függőség időszaka alatt a város nagyon gyorsan fejlődött. Ezt a békés időszakot törte derékba a polgárháború, amelyből a Pol Pot vezette kommunista Vörös Khmerek kerültek ki győztesen akik a négyévnyi diktatúrában a békés város lakosságának nagy részét kiirtották vagy elűzték. Megtekintjük a belvárost, a királyi palotát, a Nemzeti Múzeumot és a vörös khmerek börtönét. Majd a gálaest folklór műsorával búcsúzunk Kambodzsától.
Tartsanak velünk a különleges utazásra, ahol a filmbemutató alkalomhoz illő gitárzenével kezdődik!

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében: keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig, vagy online, a jegy.hu felületén.

Kérjük, jegyüket előre vásárolják meg online, vagy jegypénztárunkban személyesen, mert az esemény napján a kezdés előtt már csak korlátozott számban tudunk jegyeket eladni!

/Az előadás időtartama kb. 1,5 óra, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

Részletek

Dátum:
április 29.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-155510

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép