VILÁGJÁRÓ SOROZAT NÉMETH GYÖRGGYEL – AMERIKA SZÜLETÉSE, IDŐUTAZÁS AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KELETI PARTJÁN

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VILÁGJÁRÓ SOROZAT NÉMETH GYÖRGGYEL – AMERIKA SZÜLETÉSE, IDŐUTAZÁS AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KELETI PARTJÁN

2022. február 28. @ 18:00 - 19:30

Folytatódik a Világjáró Sorozat, Németh György filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolója!       

 

A film egy történelmi időutazás, ami Amerika bölcsőjében, Bostonban kezdődik és végigjárja, azokat a helyeket melyek az Amerikai Szabadságharc fontos állomásait kötik össze. Boston emlékeztet legjobban az angol városokra, így joggal szokták az amerikai függetlenség bölcsőjének is nevezni. A városközpont jó pár történelmi épülete emlékeztet a függetlenségi háború időszakára. Felejthetetlen élményt nyújt a közeli Plymouth kikötőben horgonyzó Mayflower látványa, ugyanis itt léptek Amerika földjére 1620-ban az első Angliából érkezett telepesek. Newport egy hangulatos tengerparti kisváros szebbnél szebb 19. századvégi kastélyokkal. New Havenben látogatást teszünk a világhírű Yale Egyetemen. Utunk következő állomása Amerika legfontosabb történelmi városa, Philadelphia. Itt található Independence Hall (Függetlenség Csarnoka). Itt írták alá 1776-ban a Függetlenségi Nyilatkozatot és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Baltimore városban megismerkedünk hangulatos kikötőjével és sétát teszünk a modern városrészben. Kirándulást teszünk a Potomac folyó partján található Mount Vernonba. A 17. század végétől ez volt a Washington család birtoka. Itt van az Egyesült Államok első elnökének George Washingtonnak a sírja. Utunkat Washington DC nevezetességeinek megismerésével folytatjuk- a Fehér Ház, a Capitolium, a Jefferson-emlékmű, a Lincoln-emlékmű, a Vietnámi Ve­te­rá­nok emlékműve, az Arlington Nemzeti Temető (ahol ellátogatunk John Kennedy sírjához)- megtekintésével. New York City a szuperlatívuszok vá­ro­sa nappal és éjjel egyaránt. Ellátogatunk többek közt a Central Parkba, a Freedom Towerhez, a Wall Streetre, a Brooklyn-hídhoz. Felkeressük a 2001. szeptember 11. terrortámadás helyszínét a Ground Zero emlékhelyet. Itt állt a  Világkereskedelmi Központ, a World Trade Center két hatalmas felhőkarcolója, melybe az öngyilkos merénylők által vezetett gépek becsapódtak, kioltva ezzel 2995 ember életét. Hajókirándulást teszünk a Szabadság Szigetre. Itt áll a szabadság és a demokrácia egyetemes szimbóluma a lenyűgöző Szabadság – szobor. Ezt a szobrot látta meg elsőként a mintegy 12 millió Amerikába tartó bevándorló, amint hajójuk a közeli Ellis Island bevándorlási központ felé tartott. A vá­ros­né­zés fény­pont­ja a 360 fokos pano­ráma az Empire State Building 86. emeletéről. Az éjszaka felejthetetlen látványával búcsúzunk a várostól, amely sosem alszik. Tartsanak velünk az élményekben gazdag utazásra! Előtte most sem marad el az alkalomhoz illő gitár muzsika!

 

Jegyvásárlás: 1.200 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében:
keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig!

 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS: https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-amerika-szuletese-idoutazas-az-egyesult-allamok-keleti-partjan-131635

Részletek

Dátum:
2022. február 28.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://uprendezvenyter.hu/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép