Világjáró sorozat Németh Györggyel – A napsütötte Toszkána!

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Világjáró sorozat Németh Györggyel – A napsütötte Toszkána!

2023. november 27. @ 18:00 - 19:30

Már a Toszkána név hallatán is elfogja az embert egyfajta kellemes bizsergés. A gyönyörű tájon, a lankás dombok között apró városkák bújnak meg, melyek középkori hangulatú utcáin sétálva évszázadokat repülhetünk vissza az időben. Toszkána Olaszország legszebb tartománya, ahol már a középkor Itáliájának bölcsei is azt tartották, hogy itt az ember az érzékein keresztül juthat el a paradicsomba. Utunk első állomása a reneszánsz kultúra szülővárosa Firenze, ahol megtekintjük a keresztény világ negyedik legnagyobb templomát a Liliomos Szűz Mária – Székesegyházat. Az Arnó folyó két partján elterülő város egy hatalmas, élő műalkotás: a Régi palota, a Neptun kút, a Medici hercegek kormányzósági palotája, az Öreg híd, vagy az Uffizi képtár kihagyhatatlan látnivaló. Firenzétől indulva látogatást teszünk a Chianti borvidéken, ami Siena – ig húzódik. A dombokkal és ciprusfákkal teli vidéken ezernyi szőlő parcella közt található a piciny Radda település. Castello di Meleto, egy középkori vár, ahol hangulatos borkóstolón veszünk részt. Nem messze, egy domb gerincén húzódik meg a bájos kisváros, Colle di Val d’Elsa, ahol a középkor és a reneszánsz emlékét viseli az óváros 12. századi San Agostino templomának különleges toronyórája. A városnézést követően a három tufadombon elterülő Siena a következő úti cél. Az óváros labirintusszerű utcáin jutunk a Campo-nak becézett főtérre. A legyező formájú tér egy kagylóra emlékeztet. Itt rendezik meg minden évben a híres középkori hagyományokra épülő kosztümös lóversenyt, ahol a zsokék szőrén ülik meg a lovakat. A 13. századi Szűz Mária mennybemeneteléről elnevezett Sienai dóm a középkorú Itália egyik legszebb alkotása. Egy domb tetejére épült kisváros Pienza, II. Piusz Pápa szülővárosa. Tőle 20 kilométerre egy lankás dombon fekszik Montalchino, Toszkána egyik legfestőibb települése. A világhírű Montachinói borvidék közelében van a 8. században épült, Toszkána gyöngyszemének is tartott Sant Antimo apátság. Monteriggioni egy fallal körülvett 13. századi vár. A fal a 14 tornyával megkapó látvány. Mintha egy koronát dobott volna valaki fel a hegyre. A ciprusfák közt haladva hamarosan feltűnik a magasba emelkedő tornyiról elhíresült középkori Manhattan -nek is nevezett San Gimignano. A keskeny felhőkarcolók közt sétálva olyan, mintha a középkorban lennénk. Utunk végső állomása az egykor büszke városállam, Pisa. A csillogást és hatalmat szimbolizáló Csodák tere a turisták fő célpontja. Mindenki meg akarja támasztani a gravitációra fittyet hányó Ferde Tornyot, vagy hallani szeretné a Keresztelőkápolna akusztikáját és látni szeretné az építészeti harmóniában, tobzódó dómot. Egy toszkán városban minden autentikusabb. Itt figyelemmel kísérhető az élet minden sajátossága, a nyugodt és mégis élénk mindennapok. Ezt színesíti a híres toszkán gasztronómia. Akit érdekel ez a nem mindennapi utazás, tartson velünk november 27-én, hogy ezt az igazi novemberi borongós hétfői napot olasz napsugarakkal töltsük meg!
A film rövid bevezetővel és az alkalomhoz illő gitárzenével kezdődik.

 

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér területén (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), jegypénztárunk nyitvatartási idejében:
keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig, vagy online, a jegy.hu felületén.
Kérjük, jegyüket előre vásárolják meg online, vagy jegypénztárunkban személyesen, mert az esemény napján a kezdés előtt már csak korlátozott számban tudunk jegyeket eladni!
/Az előadás időtartama kb. 1,5 óra, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

Részletek

Dátum:
2023. november 27.
Időpont:
18:00 - 19:30
https://www.jegy.hu/program/vilagjaro-sorozat-nemeth-gyorggyel-a-napsutotte-toszkana-150502

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép