UPódium – Újpesti Városnapok Juhász Annával – Vendég: Udvaros Dorottya és Hrutka Róbert

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

UPódium – Újpesti Városnapok Juhász Annával – Vendég: Udvaros Dorottya és Hrutka Róbert

2022. augusztus 25. @ 18:30 - 20:00

UPódium – 2022. költészet napjához kapcsolódóan indult el Újpest szívében, az Up Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium. Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők.

 

Augusztus 25-én, az UPódium második estjén, amely az Újpesti Városnapokhoz kapcsolódón kerül megrendezésre, Juhász Anna irodalmár vendégei Hrutka Róbert zenész és Udvaros Dorottya színművész lesznek, akik a beszélgetés mellett a Majdnem valaki című zenés estjükből hoznak számos dalt a különleges esti programra.

Három évtizeddel első lemeze után elkészítette sokak által várt második önálló albumát Udvaros Dorottya, melynek zeneszerzője Hrutka Róbert volt. “Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki” – mesélte Udvaros Dorottya.

Az új lemez sok szempontból a jól ismert Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa – 21. század címmel született is egy dal. “Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla”. Az augusztus 25-i esten ebből az anyagból is kaphat ízelítőt minden látogató, míg a vendégeket Juhász Anna kérdezi irodalmi kötődésükről, személyes történeteikbe előkerül az olvasás, a zenealkotás és a dalok megszületése – mindez személyes aspektusból.

 

UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva.
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi címre írva tehet meg: info@uprendezvenyter.hu
/Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/
Az esemény napján, augusztus 25-én 17:30-tól van lehetőség a belépésre, a regisztrációkor megadott névvel!
További információk: +36709445255

 

A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

 

Részletek

Dátum:
2022. augusztus 25.
Időpont:
18:30 - 20:00
https://uprendezvenyter.hu/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép