UPÓDIUM Juhász Annával – Vendégek: Spiró György és Dés László

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

UPÓDIUM Juhász Annával – Vendégek: Spiró György és Dés László

2022. december 1. @ 19:00 - 20:30

2022. költészet napjához kapcsolódóan indult el Újpest szívében, az Up Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium. Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők.

Az UPódium sorozat harmadik, december 1-i estjén Juhász Anna irodalmár vendégei Spiró György Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító, valamint Dés László Kossuth és Liszt Ferenc-díjas, Prima primissima-díjas előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző, érdemes művész. Az esten betekintést kaphatunk a két alkotó évtizedes barátságába, párbeszédébe zenéről, írásról, olvasásról – életműveikről.
Spiró György, aki már gimnáziumban elhatározta, hogy drámaíró lesz – személyes szállal kötődik Újpesthez – 30 év es koráig az Újpesti rakpart 8. számú házában lakott.
Az esten a Spiró Györggyel és Dés Lászlóval közös beszélgetésben Spiró életművének meghatározó állomásai, drámák, regények, önéletrajzi esszék, irodalmi portrék éppúgy előkerülnek, mint a színház és a műfordítások világa, az Eötvös Kollégium, Kertész Imre és Utassy József, a számára fontos mesterek, a XX. századi magyar történelem és például Uri, a Fogság hőse. A beszélgetést felolvasás és zenei improvizáció kíséri.

UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül adhat le:

https://uprendezvenyter.hu/upodium/

/Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

További információk: +36709445255

Részletek

Dátum:
2022. december 1.
Időpont:
19:00 - 20:30
https://uprendezvenyter.hu/upodium/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép