MEGTELT – UPÓDIUM Juhász Annával – Vendégek: Bereményi Géza, Járai Márk és Trokán Nóra

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MEGTELT – UPÓDIUM Juhász Annával – Vendégek: Bereményi Géza, Járai Márk és Trokán Nóra

2023. január 18. @ 19:30 - 21:00

UPódium – A magyar kultúra napja Juhász Annával
Vendég: Bereményi Géza, Járai Márk, Trokán Nóra
Az UPódium sorozat negyedik, január 18-i estjén Juhász Anna irodalmár vendégei Bereményi Géza a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, valamint Járai Márk zenész, énekes és Trokán Nóra színművész. A magyar kultúra napjához kapcsolódó irodalmi, zenés est fókuszában az alkotói kapcsolódások állnak: Bereményi Géza alkotói kapcsolata a 2023-ban 80 éve, január 22-én született Cseh Tamásssal, közös dalaik, több évtizedes történetük, illetve Járai Márk és Bereményi Géza közös története – akik épp Juhász Anna Irodalmi Szalonjában ismerkedtek meg 2019. őszén, Járai Márk Cseh Tamásnak emléket állító programján. Trokán Nóra Bereményi szövegeit – regény-részletet és verset is – felolvasásban idézi meg az esten, míg maga is énekelt Cseh Tamás-Bereményi dalt egy Keresztes Tamás rendezte előadásban.
UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva.
🖋 Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül adhat le:
https://uprendezvenyter.hu/upodium/
/Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/
🖋 UPódium – 2022. költészet napjához kapcsolódóan indult el Újpest szívében, az Up Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium. Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők.
🖋 Az esemény az Újpesti Piac épületében található UP Rendezvénytér 2. emeletén kerül megrendezésre, mely lifttel a főbejáratból közvetlenül megközelíthető!
🖋 A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.
További információk: +36709445255

Részletek

Dátum:
2023. január 18.
Időpont:
19:30 - 21:00
https://uprendezvenyter.hu/upodium/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép