UPÓDIUM – A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA JUHÁSZ ANNÁVAL! VENDÉGEK: KEPES ANDRÁS, GUBIK PETRA, Tempfli Erik!

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

UPÓDIUM – A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA JUHÁSZ ANNÁVAL! VENDÉGEK: KEPES ANDRÁS, GUBIK PETRA, Tempfli Erik!

április 11. @ 19:00 - 20:30

UPódium / 2024. április 11. 19.00 Költészet napja napja Juhász Annával Vendégek: Kepes András, Gubik Petra, Tempfli Erik 2024. április 11-én ünnepli fennállásának második születésnapját az UPódium rendezvénysorozat. A nagysikerű irodalmi, összművészeti estek művészi dialógusokkal és trialógusokkal várják negyedévente a nagyközönséget a kortárs kulturális élt jeleseinek megszólításával. Április 11-e hazánkban a költészet napja, amit József Attila születésnapja tiszteletére ünneplünk.

 

Az UPódium kilencedik estjén egy hamisítatlan zenés, irodalmi estre kerül sor, mely során a költészetből kiindulva olyan témák bontakoznak ki, mint regényírás, kedvenc vers, színpad, saját dal születése, televízió, utazás és tapasztalás a két népszerű vendégünkkel: Kepes András író, újságíró, televíziós szakemberrel és Gubik Petra színész-énekessel. A könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészült esten a vendégek minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. A zenés esten a két vendéghez kapcsolódva Gubik Petrát zongorán kíséri Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista és Juhász Anna irodalmár személyes aspektusból lép be negyedik szereplőként az estbe csak az UPódium programján.

 

Kepes András író, újságíró, televíziós szakember Budapesten született, gyermekkorának egy részét Bejrútban és Buenos Airesben töltötte. Magyar-esztétika szakon diplomázott az ELTE-n, majd az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait. Doktori és Dr. habil fokozatait a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerezte. Újságíróként kezdett dolgozni, volt a Magyar Rádiónál és a Magyar Televíziónál is, sokszor tudósított filmfesztiválokról. Tanított Amerikában és Magyarországon is, többek között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan műsorokból ismerhetjük, mint az Apropó, Desszert, Kepes, Oázis, Könyv-jelző, Világfalu, Különös történetek. Számos szépirodalmi kötet, így a Tövispuszta, A boldog hülye és az okos depressziós, Világkép, Istenek és emberek és a legújabb könyv, a Két macska voltam szerzője. Munkássága elismeréseként Táncsics Mihály-díjat, Joseph Pulitzer-emlékdíjat és Prima Primissima díjat is kapott. Világkép című kötetével Libri Irodalmi Közönségdíjat nyert. Legújabb kötete, a Két macska voltam egy lélektani krimiket idéző sorsregény egy olyan korban, amelyben a történelmi és emberi traumák nyomán kiveszőben van a mindennapokból az erkölcs és az emberség.

 

Gubik Petra Kisvárdán született, Junior Prima-díjas színész-énekes, és hazánk egyik legsikeresebb alkotója, a Sztárban Sztár 9. évadának győztese, számos színpadi és zenés darab címszereplője. 17 éves kora óta van színpadon, emellett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Etnográfia, muzeológia szakán diplomázott. Színészmesterséget a Békéscsabai Jókai Színház Szinitanházában tanult. 19 éves kora óta játszik a Békéscsabai Jókai Színház Társulatában. 2022-ben elkészítette saját szólólemezét: Ez van, ez címmel, Müller Péter Sziámi és Szirtes Edina Mókus szerzőtársakkal. Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, zeneszerző. Klasszikus zenét tanult, a játékát sokkal inkább jellemezte a popos, jazzes vonal. Érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult 2015-ig. A zenei karrierje már az iskolai évek alatt beindult: a kaposvári színház Noémo zenekarnak tagja lett, később pedig Éliás Gyula zenekarához is csatlakozott. A Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival produkció tagja, amelyben két eredeti LGT taggal, Karácsony Jánossal és Solti Jánossal játszhatnak egy színpadon. A rockzenei színtéren is gyakran megfordult session zenészként, emellett dolgozik a Vígszínházban, illetve gyerekeket tanít zongorázni egy alapfokú művészeti iskolában Ecseren. Hegedűs Borival duójuk 2022-ben készítette el első szóló nagylemezüket a TomTom stúdió gondozásában.

 

Vendégek: Gubik Petra Junior Prima-díjas színész-énekes Kepes András író, újságíró, televíziós szakember Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, zeneszerző

 

Az esemény az Újpesti Piac épületében található UP Rendezvénytér 2. emeletén kerül megrendezésre, mely lifttel a főbejáratból közvetlenül megközelíthető! UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül adhat le: https://uprendezvenyter.hu/upodium/

 

/Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/ A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

Részletek

Dátum:
április 11.
Időpont:
19:00 - 20:30
https://uprendezvenyter.hu/upodium/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép