Újpesti Felhőn SZállók Program – Üvegfal – zenés szövegszínház

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Újpesti Felhőn SZállók Program – Üvegfal – zenés szövegszínház

2023. március 25. @ 18:00 - 20:00

Az Újpesti Felhőn SZállók Program, az önkormányzat válasza egy fiatalok körében indult felmérés részeredményeire. Olyan anonim segítségkéréseket fogalmaz meg a felmérés első szakasza, mely mellett nem lehet szemet hunyni. Komoly szakmai összefogásra van szükség, hogy a rendszerszemlétnek megfelelően több szocializációs színtéren is tudjunk szakembereink segítségével megoldást találni.
Napjainkra az ÚFSZ Program egyik pillére már eljutott az iskolákba és prevenciós előadásokat tart osztályfőnöki órákon, kiegészítve az óvodai-iskolai szociális segítő és az iskolapszichológus munkáját. Ebben segítségükre van a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési referense. Legnépszerűbb témakörök: áldozattá válás elkerülése, külföldi munkavállalás veszélyei, internet veszélyei, kapcsolati erőszak és függőség.
2023. március 25-én szombaton rajtol a Szülő Akadémia az UP Rendezvénytérben, mint az ÚFSZ Program második pillére.
Dobray Sarolta: Üvegfal című zenés felolvasóestjét láthatjuk Gryllus Dorka és Simon Kornél tolmácsolásában.
Léna és Péter házasságának mélységeit és magasságait követhetjük nyomon. A kultúrát hívtuk közvetítőnek egy szenvedélyes érzelmi ringatózás kíséretében tabu témák feszegetésére.
A sors keze, hogy kit választunk? A szeretet és gyűlölet között vékony a határ?! Az előadás után az írónő, a szereplők és kapcsolati erőszak szakértők fogják segíteni egy támogató beszélgetéssel az előadás küldetésének feldolgozását.
Ez a tabu nem lehet magánügy… beszéljünk róla?!…ki az áldozat?!… túlélhetem?!…
FONTOS: A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linkre kattintva tehetnek meg: https://uprendezvenyter.hu/szuloi-akademia-uvegfal/
Felhívjuk figyelmüket, hogy a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!
A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

Részletek

Dátum:
2023. március 25.
Időpont:
18:00 - 20:00
https://uprendezvenyter.hu/szuloi-akademia-uvegfal/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép