GOLGOTA GOSPEL KÓRUS karácsonyi koncert

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

GOLGOTA GOSPEL KÓRUS karácsonyi koncert

2023. december 17. @ 19:00

Jókedv, öröm, sokszínűség. Talán így lehetne jellemezni Magyarország egyik legnagyobb kórusát, a Golgota Gospel Kórust. A 2002 novemberében alakult kórusunk jelenleg 100 tagot számlál. Koncertjeinken a hivatásos zenészekből álló zenekarunk, a Golgota Gospel Band kísér bennünket, akiknek energikus zenei játéka szilárd alapot ad a gospel, jazz, country, blues és olykor klasszikus stílusú dalainkhoz.

Az elmúlt másfél évtized alatt több mint 100 ezer ember előtt koncerteztünk itthon és a környező országokban. Énekeltünk Esztergomban, Székesfehérváron, Baján, Jászberényben, Békéscsabán, kisebb városokban és falvakban, de Erdélyben, Horvátországban, Olaszországban, Lengyelországban, Szerbiában és Szlovákiában is felléptünk már önálló koncerteken vagy fesztiválokon. Tavaszi, őszi és karácsonyi koncertjeink immár hagyománnyá váltak.

2005-ben készült el első albumunk „Golgota Gospel Kórus”, 2007-ben pedig már a második CD-nk „Joyful” (Örömmel) címmel. Ahogy népszerűségünk nőtt, nem csak visszahallgatni, de újranézni is lehetett koncertjeink magával ragadó hangulatát és szívhez szóló dalait, így a 2008-as karácsonyi koncertünkről már DVD is készült. 2011. év végén, az elmúlt évek legjobb dalait tartalmazó DVD-nk „Go tell it!” (Menj, hirdesd!) címmel jelent meg.

Művészeti vezetőnk és karmesterünk a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú zongoraművész, Mark Zeeman (www.markzeeman.com), aki 15 évvel ezelőtt misszionáriusként érkezett Magyarországra a budapesti Golgota Gyülekezetbe. A kórus a gyülekezet akkori lelkipásztorának, Greg Opean látásának alapján született.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS HAMAROSAN!

Az UP Rendezvénytér az esemény helyszínét biztosítja, kérdéseikkel kapcsolatban kérjük, keressék a szervezőket!

Részletek

Dátum:
2023. december 17.
Időpont:
19:00
https://www.facebook.com/GolgotaGospel

Szervezők

Up Rendezvénytér
Golgota Gospel Kórus

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép