Világjáró sorozat Németh Györggyel – Dél-Afrika, a szivárványország !

Események betöltése

« Összes Események

Világjáró sorozat Németh Györggyel – Dél-Afrika, a szivárványország !

szeptember 30. @ 18:00 - 19:30

Németh György filmvetítéssel egybekötött zenés élménybeszámolója – ezúttal Színháztermünkben találkozunk!

A Dél-Afrikai Köztársaság a világ egyik legszínesebb országa, melyet csodálatos növény és állatvilága, népeinek egyedi törzsi kultúrája és nagyvárosainak hangulata jellemez. Nincs változatosabb, civilizált afrikai célország, persze ha az utazó megússza az incidenseket. Azonban a rossz közbiztonsági helyzetet és a nyomornegyedek látványát feledtetni tudja a páratlan sokféleség és az itt élő legkülönfélébb származású emberek szokásai. Ezért szokták Dél-Afrikát Szivárvány országnak is nevezni. A hatvan perces filmben átélhetjük a szafarik igazi, velőt rázó vad és embert próbáló élményeit, ahol garantált a „big five” azaz a legnagyobb öt vadállattal – az elefánttal, az oroszlánnal, az orrszarvúval, a gepárddal és a leopárddal való találkozás. Itt a szavanna törzseinek ősi szokásai és a modern városok vibráló élete, a kőkor és a modernitás ámulatba ejtő keveréke. A filmben ellátogatunk az Indiai Óceán partján fekvő napfény városába Durbanba, ahol az év 300 napjában hét ágra süt a nap, majd tovább repülünk az Atlanti Óceán öblében elterülő – a holland hajósok által alapított – Fokvárosba. Innen autóbusszal kacskaringózunk végig a gránit sziklákból „kirobbantott” 70 km hosszú keskeny panoráma úton a Jóreménység Fokához, ahol szemünk előtt „ad randevút” egymásnak az Indiai és az Atlanti Óceán. A kézhetes élménysorozat egy izgalmas vitorlázással fejeződik be Fokváros körül.

A kalandokkal bővelkedő film felejthetetlen élményt nyújt a természetet és a vadállatokat kedvelők számára.

A filmvetítés rövid történelmi összefoglalóval és gitárzenével kezdődik.

Jegyvásárlás: 1.500 Ft/fő, elérhetőek UP Rendezvénytér jegypénztárában (Budapest, Szent István tér 13-14, 1042), nyitvatartási időben:
keddi és csütörtöki napokon 10:00-től 18:00 óráig, vagy online, a jegy.hu felületén.
Kérjük, jegyüket előre vásárolják meg online, vagy jegypénztárunkban személyesen, mert az esemény napján a kezdés előtt már csak korlátozott számban tudunk jegyeket eladni!
/Az előadás időtartama kb. 1,5 óra, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!/

Szervező

Up Rendezvénytér

Helyszín

Uprendezvénytér
Szent István tér 13-14
Budapest, 1045 Magyarország
+ Google Térkép