Szülői Akadémia

SZÜLŐI AKADÉMIA

BERECZKI ZOLTÁN – DOLGOK, AMIKÉRT ÉRDEMES ÉLNI
2024. május 10.

Kezdés: 18:00 óra
Kapunyitás: 17:30

2024. május 10-én pénteken 18 órai kezdéssel a Szülői Akadémia következő állomásához érkezünk.

Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal érkezik az UP Rendezvénytér színpadára. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért érdemes élni – Duncan MacMillan tollából.

„Van egy listám, amit megosztanék veled. Hétéves voltam, amikor elkezdtem.

Összegyűjtöttem a dolgokat, amikért érdemes élni. Bár anyukám ezekkel nem feltétlenül értett egyet… És te?”

Az eredeti monodráma lényegében egy rendkívül interaktív monológ, amelyben egy kislány felnőtté válási folyamatába pillanthatunk bele, és tudhatjuk meg, miért is kezd el listát írni az élet apró örömeiről. A hagyományos színházi formáktól eltérően, a darab folyamán a közönség is bekapcsolódhat az előadás kisfiúsított változatába.

A darab 90 perces.

Az előadás után – ahogy korábban már megszoktuk- Sonkoly Zsuzsanna életvezetési tanácsadó, pszichológus, Dr. Duró Zsuzsa, a neveléstudományok doktora, illetve Hellenbárt László mentálhigiénés szakember elmélkednek közösen a nézőkkel 30-40 percben, így kérjük, akkor regisztráljanak az előadásra, ha a szakemberek beszélgetését is meg tudják hallgatni.

Mi az a Szülői Akadémia?

Az Újpesti Felhőn Szállók program által életre keltett Szülői Akadémia a szülő-gyermek, szülő-szülő kapcsolat erősítésére, a problémák felismerésére és kezelésére keres megoldást a közösségi élmény erejével. A mindennapi problémák mellett próbálunk kulturális élményt adószínházi előadásokkal segítséget nyújtani.

Várjuk önöket sok szeretettel!

REGISZTRÁCIÓ


Az esemény helyszíne:
UP Rendezvénytér – 2. emelet
1042 Budapest, Szent István tér 13-14

Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet a KRÉTA rendszerében kiküldött iskolákban tanulók szüleinek kíván megrendezni az Újpesti Önkormányzat.

A rendezvényre a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, a regisztráció az eseményre való belépést teszi lehetővé.

A rendezvényen hang-, kép- és videófelvételek készülnek, melyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek az azon szereplő személyek. A rendezvény területérevaló belépéssel a résztvevők feltétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő kép- és filmfelvételeken ők vagy kiskorú hozzátartozóik esetlegesen szerepeljenek és azok az önkormányzat által kiadott újságban, a szervező intézmények weboldalain, közösségi média felületein vagy az UP Rendezvényteret népszerűsítő bármely nyomtatott- és elektronikus felületen felhasználásra kerüljenek.

Comments are closed.